Logo grooteindhoven.nl

Lijfspreuk

  Column
Jessica Fotografie

Jij vergeet nooit mijn verjaardagen. Jij bent vaak zelfs de eerste die mij feliciteert. We hebben dagelijks contact. Je bent bij al mijn bijzondere momenten, je bewaart daar zelfs foto's van. Je hebt toegang tot al mijn contactgegevens. Je zorgt ervoor dat ik mijn mailtjes kan ontvangen en bezit al mijn wachtwoorden. Je bent misschien wel de enige die alles van mij weet. Je kent mijn worstelingen, mijn twijfels, mijn verlangens en ook mijn dromen. Je weet altijd wat ik nodig heb. Daarom ben ik zo ontzettend dol op jou. Ik hoef maar een woord te schrijven en je weet precies wat ik wil of zoek.

Maar ik las deze week dat je 16 miljard euro via Nederland hebt doorgesluisd, omdat je geen belasting wil betalen. En dat doe je al jaren. Misschien ben ik niet zo zeer dol op jou. Ik ben eigenlijk meer verslaafd. Ik zou namelijk niet meer weten wat ik zonder jou zou moeten. Je helpt me om mijn sociale contacten en zakelijke relaties te onderhouden. Je ordent mijn gegevens en zorgt ervoor dat ik de bijzondere momenten niet vergeet. Als ik jou zou verlaten, dan zou ik op zoek gaan naar iemand precies zoals jij. Want ik kan echt niet meer zonder. Het leven is zoveel makkelijker geworden sinds jij in mijn leven bent.

Het enge is dat eigenlijk bijna iedereen verslaafd is aan jou. Een meerderheid heeft lang zonder jou geleefd, maar er is al een hele generatie die niet beter weet dan dat jij er bent. Het is een kwestie van tijd, dat de mensheid niet beter weet dat jij er altijd bent geweest.

Vanaf 2004 had je de lijfspreuk "Don't be evil", die je in 2015 verving door "Do the right thing". Het kan niet zo zijn da dat slechts loze woorden zijn. En daarom vraag ik jou, beste Google: Practise what you preach. Betaal gewoon belasting. Zorg voor lokale gemeenschappen. Heb oog voor ons, zodat wij ook oog hebben voor jou. Want jij hebt macht, maar wij hebben de massa. En vroeg of laat oordeelt de massa over jouw handelen. En beste Mark Rutte, doe er wat aan. Want als we dan toch een belastingparadijs willen zijn, dan liever voor de mensen die het beter kunnen gebruiken. Zo, dat moest er even uit!

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox