Logo grooteindhoven.nl


Foto: Marjolein van Hoof
Column Loes van de Stadsgracht

Column Loes: Toekomst

  Column

De kortste dag zit er weer op, de dagen gaan weer lengen. Ook de kerstdagen zijn passé en wanneer de laatste seconden van 2017 wegtikken luiden we met het glas in de hand het nieuwe jaar in. Wat zal het ons en wat zal het Eindhoven brengen?

Voor ons, alle lezers van deze column, en ook voor mijzelf en mijn familie hoop ik dat 2018 ons goed gezind is, maar vooral dat we gezond blijven.

Voor onze stad wens ik veel wijsheid. 2017 was letterlijk een rampjaar voor het gemeentelijke huishoudboekje, dat miljoenen in de min staat. Wat dat betreft zou het een zegen zijn wanneer de postcodekanjer op de postcode 5611 EM van het stadhuis zou vallen. Maar ik ben bang dat ook in dat geval het gemeentebestuur naast de prijzen grijpt, want ik kan me niet voorstellen dat de wethouder van financiën ons stadhuis lid heeft gemaakt van deze goede doelen loterij.

Een financiële ramp deed zich in 2017 eveneens voor toen de parkeergarage op Eindhoven Airport instortte. Uit onderzoek blijkt dat gemeentelijke controle tijdens de bouw van dit gebouw hopeloos tekort is geschoten. Wellicht is dit nog maar het topje van de ijsberg, want wanneer er zo laks met bouwcontroles wordt omgegaan dan is het aannemelijk dat dit geen eenmalig incident is.

Wat is dat toch bij onze gemeente? Je hoeft maar een paar minuten te laat bij je parkeermeter te komen en er zit een bon onder je ruitenwisser. Wanneer er zich echter serieuze problemen voordoen, zoals het toekennen van zorg aan haar burgers, dan worden er helemaal verkeerde keuzes gemaakt. Er is geen overzicht. Externe krachten moeten worden ingehuurd om orde op zaken te stellen en dat kost ook weer eens heel veel gemeenschapsgeld.

Voor 2018 wens ik het gemeentebestuur veel wijsheid, daadkracht en financieel inzicht.

En dan de kinderen in onze stad. Zij hebben bij mij een streepje voor. Ze zijn onze toekomst! Een toekomst die we moeten koesteren. Laten we er voor zorgen dat zij in een veilige omgeving mogen opgroeien. Dat ze geïnspireerd worden en de mogelijkheden krijgen om zich in de ruimste zin van het woord te ontwikkelen.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox