Logo grooteindhoven.nl


Foto: Marjolein van Hoof

Zegeningen

  Column

PSV heeft met een comfortabele drie nul overwinning op ADO Den Haag de route op weg naar het landskampioenschap hervat. Na het zure puntenverlies tegen Ajax en FC Groningen was een overwinning het enige wat telde in het Philips stadion.

Uitblinkers waren Van Ginkel, Arias en Ramselaar. Zij staken veel energie in de wedstrijd waardoor al vroeg het verschil werd gemaakt tegen de hofstedelingen. Nu, halverwege de competitie, gaan de Eindhovenaren soeverein aan de leiding met een marge van vijf punten op de naaste achtervolger Ajax. Wie dat na de wedstrijd tegen Osijiek had voorspeld was direct opgenomen in de RPI. Wat dat betreft kan iedereen die PSV een warm hart toedraagt tevreden terugkijken op de eerste competitiehelft. Met nog twee wedstrijden in eigen huis voor de boeg kunnen de supporters dus hun zegeningen tellen.

Hopelijk neemt de ploeg van Cocu dit jaar de beker wel serieus en rekent de ploeg woensdag in de achtste finale af met VVV. Dat betekent dat PSV na de winterstop mag aantreden in de kwartfinale van de beker en met een beetje goede loting kan doorstoten richting de finale in de Kuip.

Daarna komt Vitesse op bezoek hetgeen garant staat voor een spectaculaire wedstrijd. De Arnhemmers verstoppen zich nooit in Eindhoven en dat betekent dat het publiek sowieso op het puntje van zijn stoel zit. Tim Matavz keert weer terug in Eindhoven en de spits zal niets liever willen dan schitteren tegen zijn oude club. En laten we eerlijk zijn: tegen het defensieve duo Schwaab en Isimat liggen volop kansen. Wat dat betreft zou Marcel Brands er niet slecht aan doen om in navolging van Romero nog een Argentijn op te halen. Een ouderwetse slager in de achterhoede waarvan elke Argentijnse club er wel minimaal één heeft rondlopen zou niet misstaan. Eentje met het mes tussen de tanden die gewoon ouderwets een man uitschakelt en in balbezit niet over de middellijn komt.

In de tweede competitiehelft is die 'over mijn lijk' mentaliteit nodig, aangezien de voorsprong op Ajax nog maar vijf punten bedraagt en de Amsterdammers in een flow aan het komen zijn.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox