<p>Column Bob</p>

Column Bob

Boost

  Column

PSV heeft eindelijk weer eens een topwedstrijd in de competitie winnend afgesloten. In het verleden gingen deze ‘zespuntenwedstrijden’ uiterst moeizaam. Deze jaargang lijkt alles echter anders. 

Voor de Johan Cruijf Schaal werd eerder Ajax afgedroogd en nu voor de competitie werd er in Alkmaar met 0-3 gewonnen. Een uitslag die vooral tot stand kwam door goed te verdedigen en door de individuele klasse van de middenvelders en aanvallers. Deze zege zal de ploeg een boost geven qua vertrouwen in de aanloop naar de volgende twee toppers van deze week. Real Sociedad komt eerst op bezoek in het Philips Stadion, daarna Feyenoord. Twee aardige ploegen die vooruit willen voetballen. Met de snelheid en doeltreffendheid van Madueke, Gakpo en Zahavi zullen er ongetwijfeld doelpunten vallen. 

Zeker als er in de omschakeling ruimte ligt achter de verdediging. Waarvoor de Eindhovenaren vooral beducht moeten zijn, zijn tegenstanders die zich ingraven voor de goal. Je zag tegen Benfica dat het elftal dan moeite heeft om de verdediging uit elkaar te spelen. Het is wel bemoedigend om te zien dat er dit seizoen meer dreiging is vanuit de tweede linie. Boscagli heeft twee keer van afstand raak geschoten en ook Marco van Ginkel laat zich regelmatig gelden. Aan Schmidt de taak om de juiste poppetjes per wedstrijd op te stellen. Dit doet hij trouwens op geheel eigen wijze. Vorig seizoen baarde de trainer opzien door veelvuldig te rouleren met zijn team. Zijn doel is om alle spelers fit te houden, maar daarmee creëert hij ook onrust. 

In het begin van het seizoen speelden de Eindhovenaren het beste toen de ploeg vanuit een vaste basis opereerde. Als je teveel gaat wisselen dan haal je het automatisme uit je elftal. Bovendien worden de spelers onzeker omdat ze het gevoel hebben dat één fout fataal kan zijn en zij daardoor gewisseld worden. Hopelijk heeft de trainer dit in zijn achterhoofd en laat hij kwaliteit prevaleren boven kwantiteit. Dit seizoen moet er geoogst worden in de vorm van prijzen. Heel Eindhoven smacht ernaar en is er klaar voor.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden