<p>Column Bob: sky is the limit.</p>

Column Bob: sky is the limit.

Sky is the limit

  Column

Na een interlandbreak kan PSV de borst nat maken voor de komende weken. In de wedstrijden tegen AZ, Real Sociedad en Feyenoord mag de ploeg laten zien dat het spelen van topwedstrijden dit seizoen geen enkel probleem is. 

In voorgaande jaren waren het juist deze wedstrijden die puntverlies opleverden. Als je wilt strijden om de prijzen moet je juist deze wedstrijden winnen om een gat te slaan met de concurrentie. De stemming binnen de selectie is in ieder geval positief. Madueke en Götze hebben onlangs hun contract verlengd terwijl er grote belangstelling was voor het tweetal. Daarnaast zijn er enkele rotte appels uit de selectie verwijderd. Alle neuzen staan dus nu in de juiste richting. De trainer kan zijn ploeg nu echt gaan fijn kneden met allemaal gelijkgestemden. 

De positieve flow die de spelers hebben, lijken ze ook door te trekken bij het nationale elftal. Zahavi schoot maar liefst vijf keer raak in twee duels en Cody Gakpo lijkt onder van Gaal de onbetwiste linksbuiten van Oranje. Hij beloonde het vertrouwen van de bondscoach door in zijn eigen Eindhoven een prachtige goal te scoren. De voorhoede van de Eindhovenaren schiet dus met scherp en dat zal nodig zijn in de toppers. Tegen Benfica zag je dat je maar spaarzame kansen krijgt tegen een goed georganiseerde ploeg. En die kansen moeten dan ook tot doelpunten leiden, wil je een goed resultaat boeken. Met de Braziliaan Vinicius heeft de trainer zelfs een joker achter de hand die als breekijzer kan fungeren wanneer de nood aan de man is. Keuzes te over, en zeker in Nederland beschikt PSV over een topselectie. 

Eigenlijk is alleen Ajax in het bezit van een bredere selectie. Je kunt zelfs discussiëren wie over het meeste toptalent beschikt. Het kapitaal moet op het veld staan en met goede prestaties kan deze waarde gaan exploderen. Het zou zomaar kunnen zijn dat alleen Madueke en Gakpo bij goede prestaties samen al 100 miljoen kunnen opleveren. Zeker als ze zich beiden komend jaar in de selectie voor het WK weten te knokken, dan is the sky the limit.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden