<p>Loes van de Stadsgracht</p>

Loes van de Stadsgracht

Sirene

  Column

Een echte koopjesjager ben ik niet. Natuurlijk kijk ik ook wel eens in de reclamefolder die bij mij door de brievenbus vallen. En ook paginagrote krantenadvertenties worden door mij opgemerkt, evenals irritante, grappige of juist heel knap in elkaar gezette sterreclames. 

Zo vind ik de reclame van de Jumbo met Frank Lammers meestal wel leuk om te zien. Toch zie je mij niet vaak in een Jumbovestiging boodschappen doen. Wonend in Stratum is Boulevard Zuid met de daar gevestigde Albert Heyn, Lidl, een goede slager en dagvers brood bij de bakker meestal mijn winkeldomein. Tenminste, wanneer het over de dagelijkse boodschappen gaat. Voor kleding zoek ik de binnenstad op. En ja, dan ben ik, zeker in deze uitverkooptijd, wel op een koopje uit. 

Zo liep ik dit weekend in de Bijenkorf en zag daar prachtige tassen staan met het bordje 50% korting erbij. Ik moet bekennen dat ik best een voorraadje tassen heb, maar voor een koopje kan er nog wel eentje bij. Mijn oog viel op een zwarte schoudertas van het merk Marc Jacobs en een blauwe lederen handtas van Isabel Marant. Prachtige exemplaren die helaas, ondanks de zeer aantrekkelijk korting, nog steeds enkele honderden euro’s per stuk kosten. U snapt het al. Ik heb ze laten liggen, maar misschien ‘n hint voor mijn verjaardag? Het leukste cadeautje is als je iets krijgt wat je zelf nooit zou kopen. En soms is het niet eens te koop. 

Zoals het ‘cadeautje’ dat burgemeester Jorritsma van de gemeenteraad kreeg. Onze burgervader mag namelijk met zijn chauffeur gebruik maken van de busbaan! Alleen ergert hij zich nu aan het getoeter van buschauffeurs, die denken dat hij ten onrechte gebruik maakt van hun rijstrook. Mijn advies? Schilder met grote letters ‘burgemeester’ op de blauwe, elektrische Audi. Maar waarom is het gebruik van die busbaan zo belangrijk? Het lijkt me een goed idee, dat juist onze burgemeester zelf ervaart met welke obstakels hij te maken krijgt, wanneer hij snel van a naar b wil. Heeft ie echt haast? Gebruik dan een sirene, daar zijn die toch voor?

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden