<p>Bob</p>

Bob

Koning

  Column

PSV heeft met een klinkende zege afgetrapt voor het nieuwe seizoen. In eigen huis werd Galatasaray weggeblazen met 5-1. Dit moet normaliter genoeg zijn om de volgende ronde te bereiken. 

Het moet wel heel raar lopen willen de Eindhovenaren dit nog weggeven. Het betekent dat PSV vrijwel zeker is van Europees voetbal tot en met de winterstop. De vraag is: wordt het Champions League-voetbal of toch de Europa League? En met welke spelers gaat dat gebeuren? Malen, Dumfries en Rosario lijken spoedig een transfer te maken. Daarnaast lijkt het krediet van Ihattaren definitief op. 

Als deze spelers vertrekken, zullen er vervangers worden aangetrokken. De metamorfose van de selectie krijgt dan een nieuwe dimensie. Schmidt heeft zijn gehele selectie naar zijn smaak kunnen inrichten. Er gelden geen excuses meer voor de Duitse trainer. Met zijn eigen groep spelers moeten er prijzen worden gewonnen. PSV staat te lang droog. Een landstitel zal een hels karwei worden aangezien Ajax ook dit jaar de te kloppen ploeg is. Het budget en de mogelijkheden zijn in Amsterdam dusdanig groot dat ze verplicht zijn om de titel te bemachtigen. PSV kan dat alleen dwarsbomen als ze dit jaar constant gaan presteren. 

Feyenoord en AZ moeten normaal gezien gemakkelijk op afstand gehouden worden. Deze ploegen zijn beroofd van hun sterkhouders en de vervanging laat te wensen over. PSV heeft simpelweg meer mogelijkheden en is het aan zijn stand verplicht om minimaal tweede te worden. Hopelijk krijgt het Eindhovense publiek veel wedstrijden te zien zoals tegen Galatasaray: veel druk op de bal en een hoog tempo. 

De fans zorgen er voor dat het team gedragen wordt en zo krijg je spektakel in het Philips Stadion. Na anderhalf jaar thuis op de bank gezeten te hebben, willen de supporters niets liever. Vol gas achter de ploeg die met passie en strijd iedere tegenstander het vuur aan de schenen legt. Veel goals en enerverende wedstrijden, dat is wat de achterban wil zien. Als hij dat realiseert, dan wordt Schmidt de koning van Eindhoven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden