Foto:

Coming home

  Column

PSV is met een fitte selectie teruggekomen van het trainingskamp in Duitsland. Met nog ruim een week voor de boeg, waarna Galatasaray in de voorronde van de Champions League de tegenstander is.

Langzamerhand worden de contouren zichtbaar van het elftal dat al vroeg in het seizoen moet pieken. Duidelijk is dat er momenteel nog een flinke strijd plaatsvindt op het middenveld en de verdediging. Jordan Teze, die zich vorig jaar tijdens de voorbereiding in het elftal knokte, lijkt het dit jaar moeilijker te krijgen. Nieuwelingen Mwene en Ramalho kloppen op de deur van de trainer. Hetzelfde geldt voor Pablo Rosario. Hij lijkt dit seizoen vooral de concurrentie aan te moeten gaan met Sangaré. De andere plek centraal op het middenveld is bestemd voor Pröpper of van Ginkel. Voorin zijn de kaarten min of meer verdeeld. Götze, Gakpo, Madueke en Zahavi lijken zeker van hun plek. Daarachter moet Vertessen dit seizoen dé grote verassing worden. Hij kan op alle posities voorin uit de voeten en is zo snel als de bliksem. Als hij een heel seizoen fit blijft, kan hij wellicht vriend en vijand verbazen met zijn grote doorbraak. 

In de tussentijd is John de Jong vooral bezig om uitgaande transfers te realiseren. Dumfries en Malen worden ongetwijfeld voor een mooie prijs verkocht. Er zijn echter spelers die nu op een dood spoor zitten en een vermogen verdienen. Doan, Guti, Bruma moeten allen vertrekken al wordt verkoop voor een fatsoenlijke transfersom lastig in deze markt. Je mag blij zijn als je door een verhuurconstructie een deel van het salaris gecompenseerd krijgt. Pas als al deze dure spelers zijn verkast, worden er grote inkomende transfers verwacht. Nu het EK ten einde is zullen de meeste clubs hun knopen tellen. PSV kan door slim handelen wellicht spelers kopen die voorheen onhaalbaar waren.  Voetballers die per se naar het WK voetbal willen gaan en zekerheid willen hebben op speeltijd bijvoorbeeld. John de Jong zal ongetwijfeld al deze buitenkansjes nauwgezet volgen. PSV heeft het geld om direct toe te slaan. Een luxe in deze coronatijd waarbij cash king is. Nu nog verstandig uitgeven John!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden