Foto:
Column Loes van de Stadsgracht

Rood

  Column

Was het vreselijk? Ja, het was vreselijk. Zal het ooit weer goed komen? Laten we het hopen, maar ik heb er een hard hoofd in. Natuurlijk heb ik het over de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Nota bene op klaarlichte dag in een drukke straat werd er vijf keer op hem geschoten. 

Volgens de familie vecht hij voor zijn leven en is er nog veel onduidelijk. Vooral of en hoe hij deze aanslag overleeft. Met schoten in het hoofd en in de borst moet, denk ik, met het ergste rekening worden gehouden. Nederland leeft mee met de geliefden van Peter. Een zee van witte rozen op de Dam in Amsterdam en briefjes en bloemen in alle kleuren van de regenboog liggen op de plek waar de aanslag op de journalist plaatsvond. Voor de mensen die op het moment dat de schoten gelost werden in de straat aanwezig waren, moet het heel confronterend zijn geweest. 

Ik moest er aan denken toen ik afgelopen zondag op het terras bij Mathilde op de Kleine Berg zat. De terrasstoelen van de vele cafés en restaurantjes waren allemaal bezet met vrolijk uitziende mensen die allen genoten van een heerlijk zonnetje. Over de straat werd gelopen en gefietst, volgens mij een vergelijkbare situatie als die fatale dinsdagavond in onze hoofdstad toen er opeens in de Lange Leidsedwarsstraat harde schoten klonken. Ook ik wens de naaste familie, vrienden en collega’s van de Vries veel sterkte. 

Het feit dat we nu weer met z’n allen een stapje terug moeten door de recente coronabesmettingen is voor velen een tegenvaller. Langzaam maar zeker kleurt Nederland rood en dat wil zeggen dat er ongetwijfeld landen zullen zijn, die ons gaan weren. Vakantie in eigen land is dan het alternatief, maar is er nog plek? En is deze betaalbaar? Vraag en aanbod drijven prijzen op. Zelfs wanneer je een ‘vuilnisbakkenras’ poesje wil aanschaffen. Zonder blikken of blozen wordt er op Marktplaats soms driehonderd euro voor gevraagd!

Reken je rijk in coronatijd, maar ik heb te doen met al die organisatoren die weer pas op de plaats moeten maken. 

Corona blijft ons leven beheersen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden