Foto:

Licht

  Column

PSV heeft afgetrapt voor de voorbereiding van het nieuwe seizoen. In de eerste oefenwedstrijd tegen RDWM uit Brussel werd er volop gescoord en kregen alle nieuwe aanwinsten speeltijd. Meteen is duidelijk dat Pröpper echt een kwaliteit injectie is op het middenveld. Hopelijk kan hij straks samen met Van Ginkel een mooi duo vormen en samen de lijnen uitzetten. Dit betekent dat er afscheid genomen wordt van de brekers Rosario en Sangaré. In ieder geval één van deze spelers zal verkocht moeten worden. 

Wellicht dat Mark van Bommel geïnteresseerd is in Rosario. Hij zag het helemaal zitten in de verdedigende middenvelder. Het zou mooi zijn als hij zijn oogappeltje meeneemt naar Wolfsburg. Een andere speler die onlosmakelijk is verbonden met de oud-trainer van PSV is Ihattaren. In tegenstelling tot vorig seizoen oogt het jonge talent afgetraind bij de start van de voorbereiding. Zou hij dan eindelijk het licht hebben gezien en gaan leven voor zijn sport? Wil hij dit jaar weer voor zijn kans gaan in Eindhoven of aast hij op een transfer? En hoe gaat de technische leiding hiermee om? Stel dat hij wil vechten voor zijn plek in Eindhoven dan zal zijn contract toch echt snel verlengd moeten worden. 

PSV kan het namelijk niet veroorloven om hem gratis de deur uit te laten lopen. Het is de vraag wat zijn manager Raiola met hem van plan is. De invloedrijke zaakwaarnemer is nu sowieso druk met Dumfries en Malen. Zij moeten deze zomer samen meer dan vijftig miljoen opleveren. Hopelijk zijn de contacten tussen de directie en Raiola dusdanig goed dat ze een oplossing weten te vinden voor het talent voor PSV. 

Een ander groot talent, Madueke, lijkt dit seizoen voor zijn absolute doorbraak te gaan. Hij moet de opvolger worden van Malen en hij lijkt dan ook gretig om de nieuwe aanvalsleider te worden van de roodwitten. Na een topseizoen in Eindhoven zal de halve premier league hem een contract willen aanbieden en gaat zijn transferwaarde door het dak. Het loont dus om dit jaar het vertrouwen te geven aan de jonge Engelsman. Hopelijk heeft Roger Schmidt hier oog voor.

Bob

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden