<p>Column Bob</p>

Column Bob

Oogappels

  Column

PSV is druk bezig met het versterken van de selectie. Terwijl de internationals zich in het zweet werken ter voorbereiding op het EK, is John de Jong volop aan het werk. De verdediging is deels gerenoveerd, de rest van het elftal volgt binnenkort.

De voorkeur gaat uit naar toppers uit Nederland. Pröpper, Veerman, De Jong en Berghuis moeten de club idealiter gaan versterken. Daarnaast wordt er volgend seizoen veel verwacht van Madueke en Gakpo. Er moet volgend seizoen een ploeg staan die serieus de strijd om het kampioenschap kan aangaan met Ajax. Om dit te bewerkstelligen zal het rendement in de topwedstrijden omhoog moeten. Meer scoren en minder kansen weggeven is het devies. Daarnaast wil men een topmentaliteit zien op de Herdgang. Spelers zoals Ihattaren die vorig seizoen zichtbaar moeite hadden met de discipline moeten worden doorgeselecteerd. 

Wat dat betreft is de aanstelling van Mark van Bommel als trainer bij VfL Wolfsburg een buitenkans. Wie weet concretiseert hij de interesse voor zijn oogappeltjes Rosario en Ihattaren. Beide spelers zitten op een dood spoor. Op deze manier kunnen ze door de voordeur vertrekken en houdt de club er nog een mooi bedrag aan over. Malen en Dumfries kunnen zich in de komende weken in de etalage zetten voor geïnteresseerde clubs. Wat dat betreft is het jammer dat bondscoach De Boer blijkbaar gecharmeerd is van spits Weghorst. Malen lijkt de concurrentieslag te hebben verloren en dat is een hard gelach voor PSV. Als de aanvaller in de basis had gestaan op het EK dan kan je zomaar zijn transferwaarde met tien miljoen verhogen. 

Zijn transfersom gaat helemaal door het dak als hij tegen de zwakkere broeders in de poule het net laat bollen. Vijftig miljoen behoort dan tot de mogelijkheden, terwijl als hij minder aan spelen toekomt dertig miljoen het maximale is. De keuzes van de bondscoach kunnen dus doorwerken op clubniveau, dat weinig goeds belooft. In een gemankeerd systeem is de kans klein dat Oranje ver gaat komen. De poulefase zal het maximaal haalbare zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden