<p>Column Bob.</p>

Column Bob.

Dilemma

  Column

Knarsetandend heeft PSV zitten kijken naar de finale van de Europa League. Door de zege van Villareal treedt PSV in de tweede voorronde van de Champions League aan. Het team mag dus vroeg in het seizoen aan de bak.

Je weet nu welhaast zeker dat je, in verband met het EK Voetbal, met een incomplete selectie gaat spelen. Wat dat betreft is het goed om te zien dat er nu al de nodige aankopen zijn gedaan. Geen schokkende transfers, maar voor de breedte van de selectie uiterst welkom. Alles moet er vanaf nu op gericht zijn om zo goed mogelijk voor de dag te komen zodat Europees voetbal wordt veilig gesteld. Voor de toekomst van de club zou het geweldig zijn als de Champions League wordt bereikt. Uiteraard draait het allemaal om geld. Zonder deze tientallen miljoenen is serieuze concurrentie met Ajax bijna onmogelijk. John de Jong kan dus beter vroeg toeslaan op de transfermarkt zodat er sowieso een respectabel elftal staat in het begin van het seizoen.

Luuk de Jong moet de grote aankoop worden van deze zomer. Als spits brengt hij een enorme kopkracht en een geweldige mentaliteit mee. Precies de elementen die nu ontbreken. De vraag is of hij samen met Zahavi kan fungeren. Beiden zijn ze niet de snelste en technisch beperkt. Ze zijn dus weinig complementair. De vraag is echter of Zahavi überhaupt terugkeert in Nederland. De woningoverval en de spanningen in het Midden-Oosten zorgen voor een onprettig gevoel voor hem en zijn familie.

Dan heb je ook een hele trits spelers die in de belangstelling staan van andere clubs. Gezien de financiële crisis bij de topclubs zullen er niet snel megabedragen worden uitgegeven. Niet echt een mooie tijd om de toptalenten te verpatsen. Toch zal er voor tientallen miljoenen moeten worden verkocht om de coronaverliezen weg te werken. Een duivels dilemma voor de directie van PSV. Wat dat betreft is de financiële dekking vanuit het partnerfonds broodnodig. Je kunt dan namelijk hogere transfersommen afdwingen, omdat het water niet aan de lippen staat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden