<p>Loes van de Stadsgracht</p>

Loes van de Stadsgracht

Poolboy

  Column

Bij het schrijven van deze column is het nog niet helemaal zeker of de verwachte versoepelingen doorgang zullen vinden. Of we weer naar de sportschool kunnen of ‘n museum kunnen bezoeken, hangt af van dalende ziekenhuisopnames en coronabesmettingen.

De vraag die mij bezig houdt is niet zo zeer of we straks meer mogen, maar of dat dan ook veilig is? Deze week krijg ik mijn tweede prik. Of ik dan na een of twee weken voor 95% beschermd ben, daarover zijn de meningen verdeeld. En waar moet ik de mededeling plaatsen dat men in Groot Brittannië een derde prik overweegt? 

Wereldwijd zijn nu ruim een miljard mensen gevaccineerd. Inmiddels zijn er gevallen bekend van mensen die ondanks beschermende prikken alsnog corona krijgen. Normaliter zou ik me rond deze tijd verheugen op een autorit door ons prachtige Europa. Het liefste op weg naar een strandvakantie ergens in Italië, Spanje of Frankrijk. De maanden mei en juni zijn sinds de kinderen de deur uit zijn al jarenlang onze vakantiemaanden. Nu ben ik echter huiverig geworden en wil niet het risico lopen straks in het buitenland alsnog geïnfecteerd te worden. 

Vakantie in eigen tuin gecombineerd met een fiets- of autotochtje in eigen land zo ziet de zomer van 2021 er voor mij uit. Snel alsnog een campinkje boeken zit er overigen niet in, want deze schijnen allemaal ram vol te zitten. Grote mensenmassa’s opzoeken, dat is eerlijk gezegd het laatste wat ik nu wil. Bil aan bil op het strand of hutje bij mutje in de rij bij een pretpark? Dat zie je mij niet doen. Om toch het vakantiegevoel te beleven, komt er straks een zwembad in onze tuin te staan. 

Niet een ingegraven exemplaar maar een stevig demontabele versie, compleet met waterpomp en tabletten die de kwaliteit van het zwemwater moeten garanderen. De hoop is er dan ook op gevestigd dat we dit jaar weer veel zonovergoten dagen krijgen en ik daar zonder coronatestproef volop van kan genieten. En wat die poolboy betreft? Een aantrekkelijk exemplaar heb ik nog steeds thuis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden