<p>Column Bob.</p>

Column Bob.

Top

  Column

Zonder groots te spelen heeft PSV gewonnen van Willem II. Nog twee wedstrijden te gaan om de felbegeerde tweede plaats veilig te stellen. De komende week mogen de Eindhovenaren zich uitleven tegen PEC Zwolle.

Die ploeg kan niet meer degraderen en play-off voor Europees voetbal halen is ook niet meer mogelijk. Geen wonder dat deze ploeg zelfs verzuimde om tegen ADO Den Haag een goed resultaat te halen. Korom: een mooie wedstrijd voor PSV om aan het doelsaldo te werken. Bovendien kan het weleens een feestelijke wedstrijd worden. AZ moet immers op bezoek in Groningen.

Met Arjen Robben weer van de partij kan de club uit het hoge noorden de strijd om de tweede plaats beslissen. Tegen FC Emmen liet de oud PSV’er diverse keren zien dat hij het voetballen niet verleerd is. Hopelijk heeft hij het beste van dit seizoen bewaard voor de laatste thuiswedstrijd. Tegen Wijndal kan Robben ouderwets naar binnen snijden en dan met links op het doel schieten. Een actie die hij al duizenden keren gemaakt heeft en die regelmatig voor doelpunten zorgde, overal in Europa. 

Mochten de Alkmaarders de rug recht houden, dan volgt over twee weken de alles beslissende laatste speelronde. Met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht op het programma voor PSV kan het dan alle kanten op gaan. Laten we hopen dat de ploeg het voor die tijd beslist heeft, anders wordt het nagelbijten. Het elftal oogt namelijk niet dermate stabiel dat je er vanuit kan gaan dat ze zomaar gaan winnen in de domstad. Van Ihattaren hoeft Schmidt in de komende weken weinig te verwachten. Topsport en de Ramadan is een hele slechte combinatie. 

De jonge talentvolle Marokkaan heeft mede door het vasten al een paar weken maagproblemen en is niet in staat op topniveau te trainen en te voetballen. Dit kan er ook nog wel bij na een heel seizoen van incidenten. Ihattaren moet komende zomer de knop om gaan zetten wil hij het maximale uit zijn carrière gaan halen. Hij moet leven als een prof, anders zal hij de top nooit halen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden