<p>Bob.</p>

Bob.

Stabiliteit

  Column

PSV heeft slechte zaken gedaan door in eigen huis punten te verspelen tegen SC Heerenveen. Hierdoor kan de ploeg zich geen misser meer veroorloven in de laatste wedstrijden.

Het kunnen weleens hele dure verliespunten zijn als de club zich niet weet te plaatsen voor de Champions League. Roger Schmidt is uiteindelijk eindverantwoordelijk. Nu tegen het einde van het seizoen kun je concluderen dat hij nog steeds geen team kan formeren dat stabiel presteert. Het voetbal is de ene week sprankelend en de andere week dramatisch. Er zit geen lijn in het spel, lijkt het wel. En dan is het lastig om ergens op terug te vallen, wanneer niet alle spelers de goede vorm hebben. 

Eigenlijk is het wel een gekke gedachte dat juist de organisatie van een elftal niet op orde is bij notabene een Duitse trainer. In het begin van het seizoen was er nog het excuus dat er veel nieuwe spelers ingepast moesten worden en dat corona huis hield in de selectie. Nu tegen het einde van het seizoen zijn alle spelers nagenoeg fit en zou je dus stabiliteit verwachten in het elftal. Niets is minder waar en dat mag de technische leiding zich aantrekken. Laten we hopen dat er op basis van de individuele kwaliteit in de selectie in de komende drie wedstrijden negen punten worden gehaald. 

Dan kan je aan het einde van het seizoen doorselecteren. Volgend jaar gelden er immers geen excuses meer voor Schmidt. Hij heeft voldoende tijd en de financiële middelen tot zijn beschikking. Nu moet er worden geoogst. De directie heeft zich geschaard achter de koerswijziging onder Schmidt. Ook voor hen geldt dat volgend seizoen het jaar van de waarheid wordt. PSV staat op een belangrijk kruispunt in de geschiedenis van de club. Wordt de periode Schmidt een succesverhaal waardoor er weer nieuwe prijzen worden gewonnen zowel nationaal en internationaal? 

Of gaat de club onder leiding van het driemanschap Gerbrands, De Jong en Schmidt verzanden in mooie ambities maar weinig prestaties op het veld? Eén ding is zeker: het beloven twaalf turbulente maanden te worden in Eindhoven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden