Foto:

Ambitie

  Column

PSV maakt zich op voor het slot van het seizoen. Kampioen worden is een utopie, maar een tweede plaats ligt binnen handbereik. De club moet de komende wedstrijden winnen om zich voor de voorrondes van de Champions League te plaatsen.

Uiteraard betekent dit een grote financiële stimulans, maar het kan het werk op de transfermarkt ook een stuk makkelijker maken. Het vooruitzicht op deelname aan het kampioenenbal betekent een grote aantrekkingskracht voor goede voetballers. Nu het water veel clubs tot aan de lippen staat, betekent dit dat men twee vliegen in een klap kan slaan. Gezien de kapitaalinjectie van vele tientallen miljoenen is PSV in staat voetballers te kopen die voorheen onhaalbaar werden geacht. Clubs moeten alles doen om te overleven en zullen voetballers in de etalage zetten voor dumpprijzen. 

Daarom is het ook zaak dat de lat bij inkomende transfers omhoog moet. Een robuuste mandekker met snelheid is gewenst voor in de defensie en een spelmaker op het middenveld is noodzakelijk. Daarnaast dient de club vervangers te zoeken voor Malen en Dumfries. In Nederland lopen weinig geschikte kandidaten rond. Het zullen dus toppers moeten worden uit het buitenland. Een transfer zoals Guardado is uiterst gewenst. Een leider met prestaties op het veld en buiten het veld. Een speler die het elftal smoel geeft en internationale allure heeft. Schmidt zal ongetwijfeld vanuit de Bundesliga opties kunnen aandragen. Maar het kan geen kwaad om weer wat Latijns bloed in de selectie te hebben rondlopen. De scouting zal hiervoor de geschikte opties moeten aandragen. 

Zeker is dat we een turbulente zomer tegemoet gaan. Het voordeel is dat de Eindhovenaren niet eerst spelers hoeven te verkopen alvorens men zelf kan toeslaan. Dit betekent ook dat er bij uitgaande transfers een stevige transfersom kan worden bedongen. De verwachting moet dan ook zijn dat PSV n in een vroeg stadium de selectie rond hebben. Alles is erop gericht om in 2022 zilverwerk te gaan oogsten. Hopelijk in een vol Philips Stadion.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden