<p>Loes van de Stadsgracht</p>

Loes van de Stadsgracht

Versoepeling

  Column

Eindelijk is het zo ver: versoepeling. We mogen weer op ‘n terrasje zitten. Tenminste tot 18.00 uur. Een beetje flauw is het wel. Had daar 20.00 uur van gemaakt, dan kunnen we ook nog een hapje eten of na werktijd kunnen borrelen. Maar goed: het begin is gemaakt.

Ook bij verpleegtehuizen vindt langzaam maar zeker versoepeling plaats. Vitalis is de eerste zorginstelling die bij vaste bezoekers de mondkapjesplicht laat varen, mits de bezoekende bewoner in het tehuis gevaccineerd is. De tweedeling die straks in de maatschappij gaat ontstaan tussen wel en niet gevaccineerden, zal weldra zichtbaar zijn vrees ik. Mijn vaccinatiepaspoort is bijna compleet. De eerste prik heb ik inmiddels gehad.

De locatie was het Indoor Sportcentrum. Tussen oud, ouder en jonger stond ik er netjes op mijn beurt te wachten. Voordat de naald daadwerkelijk in mijn arm ging moest ik een paar controleposten passeren. Uiteraard was het verplicht om een mondkapje te dragen. En ook hier gebeurde het, dat iemand mij meende te herkennen, maar ik eerlijk gezegd geen flauw vermoeden had wie achter dat andere mondkapje schuil ging. Dit is me ook al verschillende keren in een supermarkt overkomen. Nog even en dan kunnen ook daar de mondkapjes af en wordt het leven weer een beetje normaal.

Genieten dat is het sleutelwoord voor deze week. Toch zijn mijn gedachten ook bij diegenen die niet zo fortuinlijk als ik zijn en corona besmet, thuis of in het ziekenhuis liggen. Ik hoop ook voor hen op betere tijden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden