<p>Bob</p>

Bob

Topclub

  Column

Met een krachtig statement maakte PSV bekend dat het een forse kapitaalinjectie krijgt van tientallen miljoenen om de club naar een hoger niveau te tillen.

President commissaris Robert van der Wallen is de grote initiator achter al deze plannen. Hij wil namelijk dat PSV ook in de toekomst om de knikkers blijft spelen en niet om de derde of vierde plaats. Een gezonde ambitie want PSV pretendeert een topclub te zijn en dus moet je daar ook naar handelen. Geld zit er genoeg in de regio Brainport bij de bedrijven die draaien als een tierelier. Echter, PSV presteert sinds 2019 gewoon ondermaats ondanks de investering van vele tientallen miljoenen. Wie zegt dat de nieuwe kapitaalinjectie wel goed wordt besteed door de directie? Een Bruma of een Baumgartl kopen en gelijk is je halve budget op. Het wordt dan ook tijd dat de lat ook hoog wordt gelegd voor de scouting en technisch directeur. Geld mag gerust rollen alleen wel voor bewezen kwaliteit. Of het moet een toptalent zijn à la Ronaldo of Romario.

Maar deze jonge parels zijn steeds lastiger op te halen. Deze zomer moet dan ook een transferwindow worden met louter voltreffers, anders wordt het tijd afscheid te nemen van de beleidsbepalers. Het is nu aanhaken of afhaken in het voetbal. Door de coronacrisis zie je dat negentig procent van de clubs aan de bedelstaf zit. Door juist nu te investeren kan je het verschil maken. Het zal wel moeten, want de grote clubs zitten niet stil. De Super League komt er wellicht ook aan. Twintig Europese clubs gaan jaarlijks in een eigen competitie spelen waar het grote geld wordt verdeeld. Gelukkig voor PSV zit Ajax hier niet bij, anders was het gedaan met de onderlinge competitie in Nederland. De verwachting is dat de clubs die niet bij de twintig elite clubs horen met een antwoord gaan komen. Dit kan zijn door de banden met de UEFA juist aan te halen of zich ook af te splitsen. Hoe dan ook het landschap van het voetbal gaat drastisch veranderen in de komende jaren. Hopelijk met PSV als topclub.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden