<p>Yasin.</p>

Yasin.

De kracht van herhaling

  Column

Bouwen, bouwen, bouwen. Soms voel ik me een kapotte grammofoonplaat en heb ik het idee dat mensen denken daar komt hij weer. Maar het is gewoon zo ontzettend belangrijk. Niet alleen voor de mensen die nu een betaalbaar huis zoeken, maar juist ook voor onze (klein)kinderen.

Afgelopen week hoorde ik wederom een verhaal van een jong gezin dat met drie kleine kinderen in een klein appartement woont. Er is één slaapkamer voor de kindjes. Hun zoektocht naar een betaalbaar en groter huis duurt al jaren. Een deel van de maatschappij denk misschien ‘je roept het over jezelf af, want je kiest er zelf voor om aan kinderen te beginnen’. 

Maar hadden zij dan hun droom van een mooi gezin op de lange baan moeten schuiven? Voor mij is dat echt de omgekeerde wereld. Een huis is zo’n belangrijke basisbehoefte, maar inmiddels totaal niet meer vanzelfsprekend voor heel veel mensen. Misschien trek ik mij deze verhalen te persoonlijk aan, maar dit is toch niet de toekomst die we onze kinderen gunnen? Ik mijn dochter niet in ieder geval.

Vorige maand had ik het al over ons Stadhuisplein. Ook hier gaan we veel betaalbare woningen realiseren, die een belangrijke bijdrage leveren aan onze woningopgave. Maar het is ook een belangrijke plek voor heel Eindhoven. Daarom is de stad in de volle breedte gevraagd hoe zij het plein in de toekomst zien. We hebben ruim 5500 reacties ontvangen en de resultaten zijn super interessant. Het plein moet groener, maar wel met plek voor evenementen. En dan de hoogte, 105 vs 160 meter. Dit is bijna 50-50! 

Bij de jeugd en volwassenen tot 55 jaar gaat het merendeel voor 160 meter en bij 55-plussers is de meerderheid juist voor 105 meter. Mooie discussiepunten om te bespreken met de raad. Ik kijk er naar uit. Eén ding is zeker: het saaie en kille Stadhuisplein verandert naar een plek waar men graag woont en werkt! Bouwen, bouwen, bouwen. Ik zal het nog vaak herhalen en ik hoop dat ook op dit vlak de kracht van herhaling zijn werk doet!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden