<p>Loes van de Stadsgracht</p>

Loes van de Stadsgracht

Verkeerd herinneren?

  Column

Hoe leuk zou het zijn geweest: samen eieren zoeken, samen Pasen vieren. Niets van dit alles tijdens corona. Zelfs de lust tot het schilderen van eieren ontbrak me dit jaar. Gele viooltjes, gele primula’s en gele narcissen waren niet aan mij besteed.

Een paar gele kaarsen, die wilde ik nog wel hebben, maar ook die waren me niet gegund, omdat ik me eerst had moeten aanmelden, alvorens te kunnen shoppen. Terwijl de parken in Eindhoven volstromen en de groene deelscooters Felyx en Go gretig aftrek vinden, is er een thuisfeestje niet bij. Althans niet voor mijn kinderen. Jammer, maar we moeten voorzichtig zijn.

Terwijl ik in de rij moet staan om de bestelde asperges in ontvangst te nemen, kan ik ze met slechts een gast aan tafel nuttigen. Bizarre tijden die zelfs zo extreem zijn, dat niet alleen huizen nog slechts per opbod verkocht worden, maar nu ook campers bij verkoop overboden worden! De zoektocht naar een seizoenplek voor een caravan op een camping ergens in de buurt van de zee, leverde ons alleen een dikke nee op. En dat terwijl we nog steeds in een lockdown zitten. We anderhalve meter afstand tot elkaar moeten bewaren en de terrassen en zwembaden nog steeds gesloten zijn, kortom het is nog lang geen vakantietijd! Maar we verlangen er zo naar. U toch ook? Zeker nu we de zoete geuren van bloeiende elzen en Japanse kers al fietsend door de stad opsnuiven. 

Zeker ook nu we de felle zonnestralen op onze blote armen en benen weer gevoeld hebben. Genieten, genieten van onze vrijheid, met een bootje over het water varen. Na een fietstocht een Leffe blond op het terras achterover klokken. We willen het allemaal zo graag, maar het kan nog niet. We moeten afzien. Ik weet het, het zijn luxe problemen maar ze geven ook jus aan ons leven. Nu de lente is aangebroken, snakken we naar prikkels die het leven nog aangenamer maken. Een treinreis naar het strand, een museumbezoek, een tochtje door de Amsterdamse grachten.

Nog even, ze komen eraan! Of zou ook ik me het verkeerd herinneren?

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden