Foto:

Koploper

  Column

PSV heeft zich voor het eerst in de nieuwe formatie gepresenteerd. Sangaré en Götze debuteerden tegen Zwolle en deden dat niet onverdienstelijk.

De Ivoriaan is een imposante verschijning die ook voetballend wat kan toevoegen. Weltmeister Mario liet zien dat hij nog steeds over ‘torinstinct’ beschikt. Het eindresultaat was een dik verdiende 0-3 zege. Als koploper kan er nu worden toegeleefd naar Granada CF en Vitesse. Zo zal het de komende weken verder gaan. Doordeweeks in de Europa League spelen en in het weekend in de eredivisie. Als de as van het team blessure vrij blijft, dan kan er een mooie serie worden neergezet. 

Overwinteren in Europa en zo min mogelijk punten morsen in de competitie is het devies. Vooral in de eredivisie kan puntenverlies erg duur zijn. Corona blijft immers een onzekere factor. De regering kan zomaar besluiten om de competitie stop te zetten. Als er voldoende wedstrijden zijn gespeeld kan dan, net als vorig jaar, de eindstand worden bepaald. Dat betekent dus dat iedere wedstrijd een finale is. Achter de feiten aan lopen in deze competitie kan dodelijk zijn. Wat dat betreft is het goed om te zien dat Schmidt toewerkt naar een vaste formatie. De verwachting is dat wanneer Teze en Zahavi fit zijn, ze in het veld komen voor Baumgartl en Mauro. Het team staat dan nagenoeg vast. Bovendien zijn er dan nog vijf spelers op de bank beschikbaar die moeiteloos kunnen invallen zonder het niveau naar beneden te halen. Achilleshiel van de ploeg blijft de defensie.

In die linie is er werk aan de winkel. Hopelijk kunnen de twee krachtpatsers Rosario en Sangaré de verdediging wat ontlasten. In de eredivisie zal dat grotendeels lukken. De vraag is of de ploeg ook een resultaat kan behalen tegen ploegen van een hoger niveau. Wat dat betreft is Granada een goede test. De Spanjaarden verrassen momenteel in eigen competitie dus van onderschatting kan geen sprake zijn. Een goed resultaat is noodzakelijk om een goede start te maken in de poule. De voortekenen zijn goed, er zit voldoende potentie in PSV.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden