Foto:

Ontwikkeling

  Column

PSV beloofde vuurwerk op de slotdag van de transfermarkt. Zo geschiedde! Van Ginkel, Fein en Götze werden aangetrokken. Drie middenvelders met talent en ervaring die het spel van de Eindhovenaren naar een hoger niveau moeten tillen.

De interne concurrentie in de selectie, mede door de aankoop van Sangaré, bereikt het kookpunt. Ideaal natuurlijk want dat brengt het beste in spelers naar boven. Schmidt heeft al aangetoond dat hij zijn keuzes baseert op de prestaties op het veld en niet kijkt naar het prijskaartje van een voetballer. Teze en Boscali hebben hiervan geprofiteerd. Het argument van analytisch Nederland dat Ihattaren nu het slachtoffer wordt van al deze aankopen, kan van tafel. Als de talentvolle speler uit de eigen jeugd gewoon zijn eigen niveau haalt, staat hij iedere week in de basis. 

Presteert hij echter onvoldoende, dan wacht hem de reservebank of jong PSV. Dit geldt voor alle spelers van zijn leeftijd en dat is alleen maar goed voor hun ontwikkeling. Denk je nu echt dat het bij een andere topclub anders gaat? Natuurlijk niet, concurrentie zal er altijd zijn. Dit moet je juist scherp en hongerig maken. Daarnaast kan Ihattaren leren van een wereldkampioen als Götze, die zich in de top heeft bewezen. Wat dat betreft had de club geen betere zet kunnen doen. De komende weken mag de trainer aan de bak om van het bonte gezelschap voetballers een winnend team te maken. In het begin van het seizoen rouleerde hij dikwijls met wisselende resultaten. Hopelijk wordt er nu toegewerkt naar het formeren van een vast elftal. 

Zeker tot en met de winterstop moet alles gezet worden op het resultaat. Weet je tot de break zo min mogelijk puntverlies te lijden, dan kan je wellicht een gat slaan als lijstaanvoerder. Met alle coronaperikelen kan dat zomaar eens cruciaal zijn. De KNVB schrijft immers voor dat als de helft van de competitie is gespeeld en deze definitief wordt stilgelegd, de lijstaanvoerder de Champions League in mag. Iedere competitiewedstrijd is dus een finale. Met die instelling zullen de spelers het veld op moeten gaan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden