Foto:

Stunten

  Column

Na twee wedstrijden heeft PSV zes punten gehaald. Een goed begin voor de nieuwe trainer Schmidt. Weliswaar werd er tegen Emmen in blessuretijd pas de winnende goal gemaakt, maar dat mag de pret niet drukken.

De Eindhovenaren spelen in een tempo hoger dan vorig jaar en veelal wordt de bal vooruit gespeeld. Daarnaast jaagt het team bij balverlies vol op de tegenstander, wat ook weleens anders is geweest. Natuurlijk gaat nog niet alles goed. Zo maakt de keeper een weifelachtige indruk. Juist in het aspect waarin hij zou moeten uitblinken: het meevoetballen, verzaakt hij. Met enkele katachtige reddingen toonde de nieuweling ook aan over voldoende potentie te beschikken. Vooralsnog moet de keeper dan ook het voordeel van de twijfel krijgen. Gaat hij in korte tijd nog een keer extreem in de fout, dan kan het niet anders of Unnerstall moet zijn kans krijgen.

Voorin staat alles als een huis. Met Gakpo en Malen kom je als ploeg voldoende aan scoren toe. Na het vertrek van Lammers heeft PSV een konijn uit de hoge hoed getoverd. De vedette van het Israëlische voetbal, Zahavi, komt de club versterken. De gelouterde aanvaller heeft een neusje voor de goal. Een eigenschap die de fans sinds Mateja Kezman niet meer hebben kunnen zien in het Philips stadion. Hopelijk is de aanvaller niet op zijn retour, zoals Mitroglou. Met Zahavi, Gakpo, Malen en Ihattaren heb je voor Nederlandse begrippen een geweldige aanval. Niet voor niets probeerde Ajax een stokje te steken voor de transfer. Zij zagen de doelpuntenmachine ook graag komen, maar De Jong heeft sneller gehandeld. 

Vorig jaar heeft de technisch directeur bakken met terechte kritiek over zich heen gekregen. Vooralsnog lijkt hij nu een betere beurt te maken en dat mag ook weleens gezegd worden. Weet hij nog een scorende middenvelder te halen en een rots in de branding achterin? Dan heeft PSV gewoon een goed elftal. Een team dat samen met Ajax kan strijden om het landskampioenschap en ook Europees kan stunten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden