Kyra Antoni optredend met gitaar.
Kyra Antoni optredend met gitaar. (Foto: Koektrommel)

Eindhovense wint brons en zilver op online editie van WCOPA

De Eindhovense Kyra Antoni (18) won brons en zilver op het World Championships of Performing Arts enkele weken terug. Ze deed mee in de categorie Vocal en Vocal Self-Accompaniment met het zelfgeschreven nummer 'All Lives Matter'. 

EINDHOVEN - Eigenlijk zou ze voor haar deelname naar Los Angeles vliegen, maar het kampioenschap werd wegens corona online gehouden. Uiteindelijk won ze brons voor Vocal en zilver in Vocal Self Accompaniment.

"Voor mij was dit echt een schok. Ik doe nog niet zo lang mee in de performing arts. En dit jaar had voor mij veel tegenslagen. Zo liep ik een verscheurde kruisband op, waardoor mijn droom om artiest te worden wel even in duigen viel", vertelt Antoni. Gelukkig is ze snel geopereerd en nu bezig met haar revalidatie. "Volgend jaar ga ik hopelijk echt naar Amerika en ga ik ook dansen. Dan ga ik voor goud!"

Eind dit jaar komt Antoni's eigen geschreven stuk uit: 'Once upon a Pandora'. "Hiermee hoop ik mijn reis naar Amerika volgend jaar te financieren. Ik werk met tallentvolle jongeren om hun te helpen met hun dromen en ze een kijkje in deze wereld te geven en tegelijkertijd een stukje dichterbij mijn droom te komen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden