Foto:

Hercules oefent tactical approaches op Vliegbasis Eindhoven

In week 35 (op 26 en 27 augustus) en week 36 (op 2 en 3 sep) oefent de bemanning van een C-130 Hercules tactical approaches op vliegbasis Eindhoven. De oefening wordt tijdens het donker uitgevoerd, tot 23.00 uur. 1 september is gereserveerd als reservedatum indien de oefeningen in week 35 niet door kunnen gaan.

EINDHOVEN - Een tactical approach wordt gebruikt in een gebied waarin mogelijk een vijand aanwezig is. Een vliegtuig gebruikt niet de gebruikelijke aanvliegroute en zal een snelle daling inzetten zodat het toestel minder kwetsbaar is voor vijandelijk vuur. In landen als onder andere Irak en Afghanistan wordt gebruikt gemaakt van deze approaches.

Oefeningen worden in Nederland gehouden maar nog veel meer in het buitenland. Onze vliegtuigen hebben deelgenomen aan oefeningen in onder andere Spanje, V.S., Duitsland en IJsland. Door de COVID-19 crisis zijn veel oefeningen in het buitenland geannuleerd of voor buitenlandse deelnemers niet toegankelijk. Om deze reden zijn onze vliegtuigen dichter bij huis en wordt meer boven en in Nederland geoefend. De oefeningen zijn nodig om routine te krijgen en de vaardigheden van de bemanning op peil te houden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden