Alsof je in een snoeppot zit. (Foto: Motion.)
Alsof je in een snoeppot zit. (Foto: Motion.) (Foto: Jordi Sloots)

Speeltuin vol kleurrijke lichtkunst bij Motion

Tijdens Glow kun je in Eindhoven eens per jaar lichtkunst beleven. Sinds deze maand kan dat iedere dag. Motion opende afgelopen week op de tweede verdieping in de Piazza de Imagination Experience, een speeltuin met kleurrijke lichtkunst. Verwacht een avontuur vol verbeelding.

Door Martina Roovers

EINDHOVEN – Motion betekent beweging. Bram van der Vorst opende in 2018 de culinaire formule Dinner In Motion, een restaurant waar bezoekers dineren in een theater van 360 graden met projecties op de muren en de vloer. Belangrijkste doel is verwondering. Nu heeft Van der Vorst in samenwerking met lichtkunstenaars, vormgevers en componisten de Imagination Experience geïnitieerd, een beleving waar innovatie en digitale lichtkunst samenkomen.

Surrealistisch

Schommelen tussen de wolken, zelf de ruimte in beweging zetten of verdwalen in je eigen caleidoscoop. Het is een surrealistische ervaring. Bij de opening van Diner In Motion had Van der Vorst al plannen voor een experience, vertelt hij voorafgaand aan de persopening. "Corona bleek in ons geval een 'zegen', want dat gaf ons tijd en creatieve ideeën hebben tijd nodig." Trots is Van der Vorst op de makers en zijn compagnon Jan Fabel. "We werken al twintig jaar samen en zijn drie handen op één buik." Fabel beaamt dat. "We hebben aan een half woord genoeg." Het duo heeft voor deze experience samengewerkt met 25 technische vormgevers. Het resultaat is een verlichte speeltuin.

"Overal gebeurt wat", weet Fabel. "We hebben de hele ruimte gebruikt, 1200 m2. Als je er staat, voel je de interactie ontstaan." Wie zich altijd al heeft afgevraagd hoe het voelt om tussen de lava te staan na een vulkaanuitbarsting, kan dat nu beleven. Het vloeibare gesteente loopt onder je voeten door, maar verbrandt ze niet. De Imagination Experience is voor dromers, doeners en denkers, zeggen de makers. Je voelt je bovendien soms weer even kind. Vooral als de ruimte zich vult met gekleurde vormen. Alsof je in een snoeppot zit. "Het is een uitje en beleving in één", aldus Van der Vorst.

De experience beleven

Motion Imagination Experience vind je op de tweede verdieping in de Piazza en is geopend van dinsdag t/m zondag tussen 10.00 en 19.00 uur. Vanwege de huidige coronamaatregelen mogen er maximaal 30 nieuwe bezoekers per half uur naar binnen. Koop je tickets online via www.motionexperience.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden