Amnesty regio Eindhoven roept op petitie te tekenen

Het campagneteam ‘regio Eindhoven for Yulia’ van Amnesty International lanceert donderdag een video om mensen uit de regio Eindhoven op te roepen tot actie voor de Russische kunstenares en activiste Yulia Tsvetkova. Zij komt in haar kunst op voor vrouwenrechten en LHBTI’ers. 

EINDHOVEN - In Rusland hangt haar een celstraf van zes jaar boven het hoofd voor het ‘maken en verspreiden van pornografische materialen’ en boetes voor het ‘maken van homopropoganda’.

In de video roepen de activisten op om zich uit te spreken en deze campagne te ondersteunen door de petitie te ondertekenen, de sociale mediakanalen te volgen, of zich aan te sluiten bij de campagne als activist. Met de actie wil Anmnesty het proces van Tsvetkova positief beïnvloeden. Tsvetkova had op sociale media tekeningen geplaatst van vrouwenlichamen in verschillende vormen en maten in het kader van een body-positivity project. Ook plaatste ze afbeeldingen van vagina’s in de vorm van kunstzinnige creaties. Om het taboe te doorbreken. 

Met theater en tekeningen maakt ze zich sterk tegen discriminatie van LHBTI’ers. "Ik zie niet in waarom de kunst van Yulia zo aanstootgevend is. Volgens mij kan ze tot steun zijn voor jonge mensen die zichzelf nog aan het ontdekken zijn", zegt een van de activisten. De video is te vinden op YouTube onder de zoeknaam '#Eindhovenforyulia'.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden