Foto: Thomas Meijerman

EMOVES en Theo Brandwijk zetten urban sports, graffiti en tafeltennis letterlijk op de kaart

Gisteren publiceerde coöperatie EMOVES op haar website een kaart met daarop alle plaatsen in Eindhoven die zijn ingericht om graffiti, skate, voetbal, tafeltennis, basketbal en calistenics te beoefenen. 

EINDHOVEN - De kaart, ontwikkeld in samenwerking met ontwerper Theo Brandwijk, is toegankelijk via www.emoves.nl/urban-kaart. Het overzicht van veldjes en attributen is zowel per wijk als per discipline te filteren.

De aanleiding om de kaart te ontwikkelen komt voort uit een zoektocht van coöperatielid Area51. In verband met de corona-maatregelen zocht de organisatie naar plekken om les te geven in de buitenlucht. Gelijktijdig zocht Brandwijk naar plekken om te tafeltennissen; de krachten werden gebundeld om een goed product te ontwikkelen dat voor iedereen toegankelijk is.

Over de werkwijze zegt Klim van de Laarschot van EMOVES het volgende: "Een eigen inventarisering werd langs een kaart gehouden die op verzoek door de gemeente werd verstrekt. Daarop waren ook glijbanen en knikkerputjes te vinden, maar wij hebben onze kaart toegespitst op volwaardige sporten met een focus op urban."

Namens EMOVES nodigt hij dan ook iedereen uit om vooral eens buiten de eigen buurt te gaan kijken: "Er zijn steden waar websites of Facebook-groepen bestaan waar je een oproepje kunt plaatsen om samen te tafeltennissen of een team te vormen om een partijtje te doen tegen een team uit een andere wijk. Wij hebben dit in kaart gebracht en het zou natuurlijk leuk zijn als iemand die handschoen oppakt."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden