Foto: gemeente Eindhoven

Een schone stad met de actie ‘Super dat je de stad schoonhoudt’

Om Eindhovenaren en bezoekers bewust te maken van het belang van een schone stad, is de gemeente gestart met de actie ‘Super dat je de stad schoonhoudt’. In de stad lopen ‘super-schoon-helden’ rond om vragen te beantwoorden en helpen ze anderen om een steentje bij te dragen.

EINDHOVEN - Tijdens de zomermaanden trekken we er met zijn allen weer op uit. Heerlijk picknicken in het park, struinen langs de Dommel of van de glijbaan in een speeltuin. Deze plekken zijn vaak ook ideaal om met elkaar te genieten van een vers broodje, blikje drinken, zakje chips of een stukje fruit. Het is natuurlijk niet fijn als je tussen de lege snoeppapiertjes, blikjes drinken en bananenschillen moet zitten. Gooi daarom je afval in de afvalbakken of neem het mee naar huis als de afvalbakken vol zijn.

Super dat je de stad schoonhoudt

De actie ‘Super dat je de schoonhoudt’ wordt op verschillende plekken in de stad gehouden. Er lopen zogenaamde ‘super-schoon-helden’ rond die jouw vragen over zwerfafval beantwoorden. Daarnaast helpen ze jou ook om zelf een steentje bij te dragen, bijvoorbeeld door samen de pleinen, parken en winkelstraten schoon te houden.

Samen zijn we super!

Met elkaar zorgen we voor een schone stad, want een schone stad is voor ons allemaal. Afval gooi je in de afvalbak of neem je mee naar huis als deze vol is, en wij reinigen de stad. Zo houden we onze stad schoon, super!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden