Zingende Koffiedame Jasmina Toh in actie in het Drents Dorp.
Zingende Koffiedame Jasmina Toh in actie in het Drents Dorp. (Foto: Hartendames)

Buurtverhalen uit het Schuttersbosch: een video project van de Hartendames

Vrijdag 24 juli komen de Koffiedames naar het Schuttersbosch. Zij zijn daar voor het videoproject ‘Buurtverhalen uit het Schuttersbosch’. Zij gaan in gesprek met de bewoners en in korte interviews vertellen de bewoners over hun ervaringen en halen ze herinneringen op. Beeldmaker Twan Tullemans maakt de video en actrice Janine Doornbos verzorgt de interviews. Beiden komen uit Eindhoven.

EINDHOVEN - Buurtverhalen uit het Schuttersbosch is een concept en initiatief van de Hartendames en wordt uitgevoerd mede dankzij het Buurtfonds van Woonbedrijf, CKE in de buurt en De Tijdelijke Bosbewoners.

De video is een video- tijdsdocument met verhalen van mensen uit de buurt. Welke herinneringen hebben zij aan deze wijk? Hoe vonden ze het om hier te wonen? Welke markante buurtbewoners waren er? Was het echt élke dag vakantie in het bos? We vragen het de buurtbewoners en leggen het vast op video. De eindfilm wordt gemonteerd samen met sfeerbeelden van de buurt. Zo krijg je een mooie kijk in het dagelijks leven van nu voor later. De onderbuikgevoelens én het karakter van de wijk krijgt zo vorm in bewegend beeld.

De bijzonder wijk Schuttersbosch in Stratum staat op het punt om getransformeerd te worden. De typische ‘Belgische en Oostenrijkse’ huizen verdwijnen langzaam en maken plaats voor nieuwbouw. Deze bijzonder wijk is gebouwd aan de rand van de stad, tijdens de wederopbouw periode. Medewerkers van Philips kwamen van heinde en verre om in Eindhoven te werken en vonden met hun gezin hier hun woonplek. (Hoe de huizen in Eindhoven terechtkwamen – al een verhaal op zich – kun je hier lezen.)

Nu de wijk in een nieuwe fase komt en we afscheid nemen van het ‘oude Schuttersbosch’ en is het tijd om de bewoners en hun herinneringen vast te leggen zodat deze verhalen door worden gegeven aan latere generaties.

Ondertussen trekt vrijdag de zingende Koffiedame door de wijk en worden de bewoners getrakteerd op prachtige zang met koffie en lekkers! Het wordt een prachtige dag!!

Heb je zin om langs te komen of te schrijven over dit video project? De Koffiedames zijn aanwezig in de wijk vanaf negen uur tot ca vijf uur. Stuur een berichtje naar Ellen (productie, 06-38918048) om te weten waar ze zijn.

De Koffiedames

De Koffiedames is een onderdeel van het bedrijf Hartendames van Wanda Wormser dat al 20 jaar met interactieve theatrale concepten door het hele land werkt voor organisaties en (lokale) overheid. Hartendames is gevestigd op Strijp-S te Eindhoven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden