Foto:

Vakantie

Deze week, en dan gaan de scholen weer dicht voor de zomervakantie. 2020 gaat de annalen in als het meest vreemde jaar dat we ooit meemaakten. Vooral voor kinderen die niet naar school konden én met zittenblijvers die de hand boven het hoofd gehouden werden.

Opeens werd er van ouders gevraagd hun kinderen bij te staan wanneer ze digitaal leerstof kregen toegediend. Niet alleen sportaccommodaties werden gesloten, ook muziekles kwam via een computerscherm de huiskamer binnen. Grootouders werd aangeraden niet meer als kinderoppas te fungeren, waardoor in menig huishouden de paniek toesloeg. Gelukkig konden veel ouders thuis werken, maar of dat nu zo ideaal was? 

Ook de kinderen moesten bezig gehouden worden. Bij mooi weer trok men massaal naar het bos of de openbare parken. Voor buitenstaanders leek het dan ook alsof thuiswerkers iedere dag vakantie hadden. Nu we weer met z’n allen de straat op mogen en ook veel grenzen weer zijn opengesteld, moeten we ons toch nog steeds aan bepaalde regels houden. Regels, regels, als kind had ik er al een hekel aan. Juist wanneer ik stil moest zitten, wilde ik volop bewegen. Een trampoline in de tuin hadden wij vroeger niet. Touwtje springen en handstand in de tuin waren mijn geliefde bezigheden. Tijdens de zomervakantie gingen we soms naar de Veluwe. 

Neefjes en nichtjes logeerden ook regelmatig bij ons en ik ging regelmatig op vakantie bij een tante in ’s-Hertogenbosch. Voor veel kinderen zal de zomervakantie nu ook anders zijn. Maar weinig huishoudens zullen voor een vakantie in het buitenland kiezen. Soms zal helemaal geen vakantie geboekt worden. Veel banen staan op de tocht. Helemaal wanneer er weer een corona uitbraak zal plaatsvinden. Onzekerheid, dus. Toch maar een vakantie boeken of kiezen voor een veilige haven thuis en een zwembadje en hangmat in de tuin? Gezondheid: daar draait het in 2020 om. Hoe voorkomen we besmetting en hoe kunnen we ons lijf optimaal in conditie houden?

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden