Hidde heeft het naar zijn zin.
Hidde heeft het naar zijn zin. (Foto: Bert Jansen)

Hidde (16) beleeft feestelijke diploma-uitreiking

Hidde Thijssen (16) uit Mierlo steekt zijn hoofd uit het raam. "Het voelt wel heel raar”, zegt hij. De Mierlonaar mocht woensdag als eerste op een wel heel bijzondere wijze zijn diploma vmbo-t in ontvangst nemen van mentor Tamara Konoz bij Aloysius De Roosten in Eindhoven: in een zogeheten diploma drive-in. Met zijn pa aan het stuur en familie op de achterbank.

EINDHOVEN – Hoewel de maatregelen zijn afgezwakt, was het nog steeds niet mogelijk een traditionele diploma-uitreiking in huis te houden. Dus koos de vmbo aan de Saenredamstraat in Stratum voor een zogeheten diploma drive-in. 125 geslaagden mochten onder luid applaus in de auto het diploma tekenen én in ontvangst nemen.

De sfeer was bij Aloysius De Roosten, ondanks dreigende regenwolken uitgelaten. Bewoners van Piusstaete, een tegen over de school gelegen appartementencomplex, hadden balkons versierd. De school was ook feestelijk uitgedost. Enkele buurtbewoners waren ook – op gepaste afstand – uitgelopen voor de bijzondere diploma-uitreiking.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden