Park Hilaria, vorig jaar. (Foto: Bea Straver).
Park Hilaria, vorig jaar. (Foto: Bea Straver).

Park Hilaria 2020 gaat definitief niet door

Gemeente Eindhoven en Eindhoven247 hebben besloten om Park Hilaria definitief niet door te laten gaan. Nadat de overheid vorige week aankondigde de maatregelen voor onder andere kermissen te versoepelen, hebben beide partijen bekeken of Park Hilaria in aangepaste vorm alsnog kon doorgaan. Dit blijkt helaas niet haalbaar.

EINDHOVEN - De oorspronkelijke startdatum van Park Hilaria lag op vrijdag 31 juli. Deze datum blijkt te kort dag om een aangepaste editie te organiseren waarbij het publiek de 1,5 meter afstand kan naleven en het tijdelijke pretpark op veilige wijze, zonder gevaar voor gezondheid, kan bezoeken. Ook de planmatige en financiële haalbaarheid van een alternatief scenario, zoals kleinschalig opstarten en in een later stadium opschalen, is niet haalbaar. Onder meer de korte duur van Park Hilaria speelt hierin een rol.

De gemeente en organisator Eindhoven247 betreuren dat de fans van Park Hilaria nu een jaar moeten wachten en dat zij de exploitanten deze zomer niet alsnog een plek kunnen bieden. Park Hilaria is een tijdelijk pretpark dat elk jaar in de zomer plaatsvindt op de Kennedylaan in Eindhoven. De 18de editie trok vorig jaar 450.000 bezoekers. Park Hilaria staat voor volgend jaar gepland van 30 juli tot en met 8 augustus 2021.

Meer informatie over Park Hilaria: www.parkhilaria.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden