De Dommel langs het Dutmalapad op de campus van de TU/e. (Foto: Martina Roovers).
De Dommel langs het Dutmalapad op de campus van de TU/e. (Foto: Martina Roovers). (Foto: Martina Roovers)

Met de benenwagen door 'Eindje'

De coronacrisis zorgt al maanden voor een andere samenleving dan voorheen. Inmiddels zijn de regels ietwat versoepeld, maar anderhalve meter afstand tot elkaar houden is nog steeds de norm. Eropuit gaan is daardoor anders dan anders. Stilzitten is echter geen optie. Wat kun je doen om toch wat te bewegen? Wandelen! (Door Martina Roovers)

EINDHOVEN – Corona kwam begin dit jaar zonder aankondiging ons land binnen. In rap tempo veranderde de samenleving van vrijheid naar lockdown. Thuiswerken werd de norm; thuiszitten eveneens. Om gezond te blijven is bewegen belangrijk. Als thuiszittende tekstschrijver én horecamedewerker die noodgedwongen moest thuisblijven, zocht ik naar een manier om buitenlucht op te snuiven, te bewegen, maar zo min mogelijk mensen tegen te komen. Nu houd ik al heel erg van wandelen. Als stadsbewoner leef ik zonder auto. Gewoonweg omdat een auto onnodig is, vind ik. Alles is te voet binnen handbereik.

Alles is te voet binnen handbereik.  

Door de coronacrisis besloot ik mijn looproutes langer te maken en Eindhoven opnieuw te ontdekken. Langs de Kanaaldijk-Zuid ligt een (fiets)pad dat begint aan de kop van het Eindhovensch kanaal in het centrum, bij de Nachtegaallaan, en loopt tot aan Helmond. De route telt enkele reis ongeveer 12 km. Je loopt langs het water, ziet roeiers voorbij varen en spot talloze watervogels. De iets minder geoefende loper kan een ommetje maken langs de Dommel. Bijvoorbeeld over het terrein van de TU/e-campus of door de plantsoenen in het stadscentrum. Iets minder groene routes lijken onaantrekkelijk. 

Niets is minder waar. Loop eens door een buurt en ontdek straatjes waar je het bestaan niet van wist. Zo kent de buurt Villapark prachtige huizen en ontdek je in andere buurten steegjes en paadjes waar je voorheen nog nooit bent geweest.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden