De gemeente Bergeijk ondersteunt het 'levende' kunstwerk met subsidie. (Foto: Liesbeth Leijtens en Loes Smolders).
De gemeente Bergeijk ondersteunt het 'levende' kunstwerk met subsidie. (Foto: Liesbeth Leijtens en Loes Smolders). (Foto: )

Kunstwerk borduren in 'Glazen Huis'

Naald, draad en klos: die ingrediënten zijn voldoende om een mooi kunstwerk te maken. Liesbeth Leijtens uit Eindhoven en de Bergeijkse Loes Smolders doen voor het maken van een collectief kunstwerk een beroep op de mensen.

BERGEIJK / EINDHOVEN - Het is een fraai gezicht, dat zeker. Op een gedekte tafel, in een 'Glazen Huis', liggen alle benodigdheden klaar om een mooi kunstwerk te maken. Al bordurend in verbinding staan, dat is het devies van Leijtens en Smolders. "De plaatsing in het Glazen Paviljoen versterkt aan de ene kant het gevoel van quarantaine, isolement en eenzaamheid. Aan de andere kant versterkt het een gevoel van geborgenheid en veiligheid", laten de kunstenaars weten. "Op de twee stoelen aan de uiteinden van de tafel mag u plaatsnemen, en in alle vrijheid borduren. En zo, door u, ontstaat er gaandeweg de tijd verstrijkt, een nieuw kunstwerk."

Meedoen?
Meld je dan aan. Op 28 juni, 5 juli, 14 juli, 2 augustus, 9 augustus en 29 augustus zijn er borduursessies. Die duren van 19.30 tot 21.30 uur. Ieder half uur mogen er twee mensen in het glazen huis plaatsnemen. Aanmelden kan door een mail te sturen naar blaf.smolders@hetnet.nl of w.nijssen@chello.nl. De RIVM-maatregelen worden in acht genomen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden