De prikkers kunnen tot 1 juli worden geplaatst. Medio juli verschijnen de resultaten op eindhoven.nl/anderhalf. (Foto: Pixabay).
De prikkers kunnen tot 1 juli worden geplaatst. Medio juli verschijnen de resultaten op eindhoven.nl/anderhalf. (Foto: Pixabay). (Foto: )

Knelpunt? Meld 't!

Nu de coronamaatregelen langzaam maar zeker worden versoepeld, neemt de drukte in de stad toe. Voor fietsers en voetgangers is het soms lastig om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Met een ‘Prikker op de kaart’ kunnen zij nu aangeven waar in Eindhoven de knelpunten zitten.

EINDHOVEN - De gemeente bekijkt de locaties en waar mogelijk gaan ze de aangegeven locaties (tijdelijk) verbeteren. Via een speciale website kunnen inwoners en bezoekers eenvoudig prikkers plaatsen op de locaties waar het volgens hen lastig is om voldoende afstand te houden. Vervolgens kunnen ze aangeven waarom het lastig is om 1,5 meter afstand te houden én hoe dit mogelijk opgelost kan worden. Er kunnen maximaal drie prikkers geplaatst worden. Voor andere meldingen over de openbare ruimte kan de BuitenBeter app gebruikt worden.

Analyse
De prikkers kunnen tot 1 juli worden geplaatst. Medio juli verschijnen de resultaten op eindhoven.nl/anderhalf. De gemeente analyseert de resultaten zorgvuldig. Het aanpakken van de knelpunten zal niet op alle plaatsen lukken, maar waar mogelijk brengt ze (tijdelijke) verbeteringen aan. Meer informatie over de coronamaatregelen in Eindhoven vind je op

https://verkeersenquete.nl/v/eindhovenanderhalf

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden