De Kennedylaan, gezien vanaf viaduct Sterrenlaan, richting de Tempellaan. (Foto: Eindhoven in Beeld / Frans van Beers).
De Kennedylaan, gezien vanaf viaduct Sterrenlaan, richting de Tempellaan. (Foto: Eindhoven in Beeld / Frans van Beers). (Foto: )

Onderhoud Kennedylaan vervroegd

Het noordelijk deel van de John F. Kennedylaan is hard toe aan groot onderhoud. Wegwerkzaamheden op zo’n belangrijke ontsluitingsweg zorgen voor veel verkeersoverlast. De werkzaamheden stonden op de planning voor de zomer van 2021. Omdat er door de coronacrisis minder verkeer op de weg is en er deze zomer geen evenementen plaatsvinden, heeft de gemeente besloten om de werkzaamheden eerder uit te voeren.

EINDHOVEN - Op maandag 29 juni (vandaag) start Aannemingsmaatschappij Van Gelder met de wegwerkzaamheden op de Kennedylaan tussen de Sterrenlaan en de Tempellaan. De eerste twee weken werkt de aannemer op de oostelijke rijbaan. Vanaf maandag 13 juli starten de werkzaamheden op de westelijke rijbaan. Als alles volgens planning verloopt zijn de werkzaamheden op 26 juli klaar. De aannemer werkt van maandag tot en met zaterdag tussen 06.00 en 23.00 uur om de periode van overlast zo kort mogelijk te houden.

Tijdens de werkzaamheden blijft de Kennedylaan in gebruik voor doorgaand verkeer dat de stad uit gaat (richting A50). Verkeer vanaf de snelweg richting Centrum, Nuenen en Mierlo wordt omgeleid via de N2, Tilburgseweg en Ring. Verkeer vanaf de snelweg richting Helmond wordt omgeleid via de A2/A67. Vanuit Veghel geldt een adviesroute via de N279 richting Helmond.

Tijdens de eerste fase rijdt het verkeer de stad uit over de westelijke rijbaan. Daardoor zijn de toe- en afritten van de Kennedylaan niet bereikbaar. Verkeer richting Woensel moet dus gebruik maken van de afrit naar de Sterrenlaan/Winston Churchilllaan.

Korte tijd
Om een project van deze omvang in een korte tijd goed voor te bereiden, werken gemeente Eindhoven en Aannemingsmaatschappij Van Gelder intensief samen in een bouwteam. Meer informatie over het project Kennedylaan is te vinden op:

www.eindhoven.nl/kennedylaan

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden