Tijdens de sessie, die ongeveer een uur duurt, wordt er gesproken over waarom een hartveilige zone belangrijk is, wat er allemaal moet gebeuren bij een reanimatie, hoe je als burgerhulpverlener het beste functioneert en wat er na een inzet moet gebeuren.
Tijdens de sessie, die ongeveer een uur duurt, wordt er gesproken over waarom een hartveilige zone belangrijk is, wat er allemaal moet gebeuren bij een reanimatie, hoe je als burgerhulpverlener het beste functioneert en wat er na een inzet moet gebeuren. (Foto: Pixabay)

Online voorlichtingsavond over reanimeren in een 6-minutenzone

Stichting Eindhoven Hartveilig houdt op donderdag 18 juni om 20.00 uur een online sessie voor burgerhulpverleners, wijkteams die een 6-minutenzone aan het opzetten zijn, reanimatieopleiders en andere geïnteresseerden met als thema de 6-minutenzone.

EINDHOVEN - Tijdens de sessie, die ongeveer een uur duurt, wordt er gesproken over waarom een hartveilige zone belangrijk is, wat er allemaal moet gebeuren bij een reanimatie, hoe je als burgerhulpverlener het beste functioneert en wat er na een inzet moet gebeuren. Ook geeft de stichting tips hoe HartslagNu, het oproepsysteem bij reanimaties, werkt en hoe je je account hiervoor het best kunt instellen.

Daarnaast komen er waarschijnlijk een aantal gratis AED's en kasten beschikbaar die Stichting Eindhoven Hartveilig in de nog niet hartveilige delen van de stad mag plaatsen. Hiervoor is de stichting nog op zoek naar adressen, bij voorkeur woonhuizen, waaraan een AED met kast kan komen te hangen. Voorwaarde is wel dat er in die buurt reanimatie- en herhalingscursussen georganiseerd worden. Voor de plekken die nog niet gedekt zijn en meer informatie hierover, zie de website: www.eindhovenhartveilig.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden