Het stuk heet 'Midzomernachtsdroom'.
Het stuk heet 'Midzomernachtsdroom'. (Foto: )

Gratis uitvoering van ‘Midzomernachtsdroom’

Vier zuidelijke culturele instellingen slaan de handen ineen voor een online uitvoering van ‘Midzomernachtsdroom’. Opera Zuid, Toneelgroep Maastricht en philharmonie zuidnederland brengen vanuit de Muziekgieterij dit programma met verwijzingen naar het theaterstuk van Shakespeare en fragmenten uit de toneelmuziek van Mendelssohn.

REGIO - De uitvoering duurt ongeveer 45 minuten en is online live en gratis te volgen op vrijdag 19 juni om 20.00 uur via de website van de Muziekgieterij (www.muziekgieterij.nl). Deze samenwerking onderstreept de ideële verbondenheid van deze gezelschappen die voor deze uitvoering tekenen, waarbij de datum van 19 juni is gekozen, omdat dit vlak voor de viering van de ‘midzomernacht’ ligt. Een feest dat in veel landen nog altijd wordt gevierd met vreugdevuren. 

De grote zaal in de Muziekgieterij vormt het decor van deze uitvoering waarbij zes camera’s de verrichtingen van acteur en verteller Stijn Vervoort, zangeressen Florieke Beelen en Fenna Ograjensek, pianist Robert Weirauch en het blazerskwintet op het balkon in beeld brengen. In de voorstelling staan de opkomst en de ondergang van de liefde centraal. Het verhaal begint hoopvol en smachtend, dan komen de teleurstellingen om uiteindelijk te eindigen in verlies en verdriet.

www.muziekgieterij.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden