Foto ter illustratie. (Foto: Pixabay).
Foto ter illustratie. (Foto: Pixabay). (Foto: )

Eikenprocessierups gezien? Meld het!

De gemeente Son en Breugel ziet het aantal nesten van de eikenprocessierups flink toenemen en roept inwoners op om locaties met nesten te melden via de website van de gemeente. De gemeente verwijdert in principe alle nesten in de gemeentelijke bomen binnen de bebouwde kom met uitzondering van nesten in de bossen. Nesten buiten de bebouwde kom en op onbereikbare plekken laat de gemeente zitten. 

SON EN BREUGEL - Op plekken in de bossen waar veel mensen komen, waarschuwt de gemeente vanaf aankomende week via borden of linten. Via de website van de gemeente, knop ‘Melding openbare ruimte’, kunnen inwoners de locaties van rupsnesten doorgeven. De gemeente laat de nesten wegzuigen door Kuub Grondwerken, een bedrijf dat professioneel materieel en opgeleide mensen voor deze klus heeft. Wethouder Jan Boersma: “Als de overlast extreem wordt, moeten we mogelijk keuzes maken en prioriteiten stellen. We kunnen immers niet op alle plekken tegelijk zijn. We concentreren ons dan op de plekken waar de meeste mensen komen."

Een speciaal ingerichte pagina op de website van de gemeente geeft antwoorden op veel gestelde vragen over de eikenprocessierups: sonenbreugel.nl/eikenprocessierups

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden