Foto:

WB & Company lanceert eerste EP

Ruim twintig jaar werkte Werend Berkers in de advocatuur, totdat hij vijf jaar geleden een andere koers besloot te gaan varen. De Geldroppenaar houdt zich sindsdien bezig met liedjes schrijven, muziek maken en optreden. Maandag verscheen de eerste EP van WB & Company: Connectedness.

GELDROP - "Muziek verbindt. Cliché, maar het is echt waar", vertelt zanger en gitarist Berkers (51), die de teksten van de zes nummers zelf schreef. Samen met toetseniste en accordeoniste Anita Maassen uit Deurne, basgitarist Toon van Geel uit Boxtel en percussionist Ruud Heijnsdijk uit Son vormt hij WB & Company. "Ik kan wel stellen dat we samen genoten hebben van het doorlopende, creatieve proces. 

Zelf is hij niet zomaar begonnen als muzikant. "Op vrijdag 13 januari in '84 schreef ik mijn eerste liedje. In de jaren 80 speelde ik ook al in een band. De passie voor muziek is gebleven." WB & Company maakt volgens Berkers 'pure, authentieke muziek'. "Als je het mes op mijn keel zet, zeg ik dat we melodieuze pop maken", vertelt hij. Dat hij zich nu op muziek focust, bevalt hem goed. "Ik heb het geweldig gehad als advocaat, maar wilde mijn gevoel volgen, minder vanuit mijn verstand leven", klinkt het opgewekt. Connectedness is via diverse streamingdiensten te beluisteren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden