Foto:

Eerste concert in Muziekgebouw Eindhoven sinds 12 maart


Op 12 maart gingen de deuren van Muziekgebouw Eindhoven wegens de corona-crisis op slot. Daar waar dagelijks muziek uit de zalen komt, is het nu al maandenlang muisstil. De tijd van stilte is voorbij. 

EINDHOVEN - Met veel trots en enthousiasme kondigt het Muziekgebouw haar allereerste concert aan sinds de sluiting. Onder de noemer Muziekgebouw Recording Sessions geeft de neoklassieke pianist Matteo Myderwyk op donderdag 11 juni een exclusief concert.

Voor veel jonge musici zijn het bijzondere en zware tijden. Muziekgebouw Eindhoven geeft hen een extra zetje in de rug en geeft hen de ruimte. Letterlijk, want de zaal met zijn veel geroemde akoestiek, wordt de komende weken aan hen beschikbaar gesteld om cd-opnames te maken.

De populaire neoklassieke pianist Matteo Myderwyk bijt het spits af en duikt maandag 8 juni voor drie dagen de Kleine Zaal in om nieuwe muziek op te nemen. Dit wordt donderdagavond 11 juni afgesloten met een intiem piano-soloconcert voor dertig bezoekers.

Myderwyks muziek evolueert constant: hij breekt traditionele wetten door voortdurend te improviseren. Zo verschijnt hij met een arsenaal aan synthesizers op zijn nieuwste album Parabel. De klassiek geschoolde pianist haalt elementen uit de pop, jazz en dance.

Volg Matteo’s dagelijkse belevenissen via zijn Instagram Takeover van het Muziekgebouw Eindhoven.

Meer informatie

Donderdag 11 juni, Kleine Zaal, aanvang 20.15 uur. De kaartverkoop is gestart via de website. Zie ook het Facebook-evenement.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden