Foto:

Online concert van Muziek in de Cathrien op 13 juni

Na vele weken van door Corona afgelaste concerten wil de concertreeks Muziek in de Cathrien haar achterban weer zo veel als mogelijk het vertrouwde gevoel van de zaterdagconcerten brengen. Daarom organiseert Muziek in de Cathrien in juni twee speciale online concerten. 

EINDHOVEN - Het eerste concert is vanaf 13 juni 2020 te bekijken en beluisteren via www.muziekindecathrien.nl. Raadpleeg de website voor meer informatie over het concert en de mogelijkheid om door uw bijdrage via Muziek in de Cathrien de artiesten door deze extreem moeilijke periode te helpen.

Enide Lebrocquy (sopraan), Evert-Jan Schuur en Jan-Pieter van Coolwijk (viool), Gert-Jan Verbueken (cello) en Ruud Huijbregts (orgel) brengen een gevarieerd programma met onder andere het Gloria van Händel. Dit tot dan toe onbekende werk werd ontdekt in 2001 in de bibliotheek van de Royal Academy of Music. Händel heeft dit veeleisende stuk voor een coloratuurstem, twee violen en basso continuo, gecomponeerd tijdens zijn vroege jaren in Duitsland voorafgaand aan zijn vertrek naar Italië in 1706 of in Italië in 1707. Hij verdeelde de liturgische tekst in acht bewegingen. Later gebruikte hij er delen van voor zijn composities Laudate pueri dominum en Utrecht Te Deum and Jubilate.

 Naast dit Gloria klinken er werken van Corelli, Purcell, Sammartini en Stanley.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden