Na bijna twee maanden van thuisonderwijs is het ook weer heerlijk om naar school te gaan, samen met je vriendjes en vriendinnetjes. (Foto: Pixabay)
Na bijna twee maanden van thuisonderwijs is het ook weer heerlijk om naar school te gaan, samen met je vriendjes en vriendinnetjes. (Foto: Pixabay) (Foto: Pixabay)

Eiiiindelijk weer naar school!

Eindelijk, eindelijk, eindelijk! De kinderen hoeven niet meer binnen te zitten. Sinds vorige week kunnen ze op allerlei plekken weer lekker sporten en sinds maandag zijn de basisscholen weer open! Een logistieke operatie van jewelste.

EINDHOVEN - De langste 'vakantie' ooit is dus voorbij. Kinderen kunnen hun vriendjes en vriendinnetjes uit de klas weer ontmoeten, de juf weer zien lachen, weer naar de meester luisteren. Heerlijk, na al die uren thuis naar een beeldscherm turen of onderwijshulp van je ouders krijgen.

Scholen hebben een hele berg speciale corona-maatregelen genomen. Er zijn landelijke (RIVM) richtlijnen, maar binnen die kaders kan het per school verschillen of er looproutes moeten worden gelegd, of ouders op het schoolplein mogen komen (meestal niet) en hoe de anderhalve meter afstand gewaarborgd kan worden. Want dat is het belangrijkste; kinderen mogen wel bij elkaar in de buurt komen, maar niet bij meester, juf of andere volwassenen.

Hoe vinden jouw kinderen het om eindelijk weer naar school te mogen? Zijn ze blij en opgelucht? Doet de school nog iets bijzonders om hun leerlingen weer te ontvangen? Stuur je leukste back-to-school foto’s op naar: redactie.ge@dpgmedia.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden