Na de werkzaamheden heeft de straat één versmalde route voor al het verkeer én een kronkelende vorm waardoor fietsers worden afgeremd. (Foto: COEN!).
Na de werkzaamheden heeft de straat één versmalde route voor al het verkeer én een kronkelende vorm waardoor fietsers worden afgeremd. (Foto: COEN!). (Foto: )

Groene oase in Eindhovense binnenstad

‘t College wordt verder vergroend met de komst van een Magical Garden. Dit project breidt het groen van de hangende tuinen van Medina uit op straat. Vanaf het Catharinaplein loop je straks via de Smalle Haven een stadstuin in waar groen, verduurzaming en leefbaarheid samenkomen.

EINDHOVEN - De Magical Garden wordt in mei gecreëerd en vormt een groene oase in de binnenstad van Eindhoven. De stadstuin zorgt voor sociale cohesie en verbinding met de binnenstad. Door bestrating te vervangen door groen, loopt het regenwater bovendien op een natuurlijke manier weg. Wethouder Rik Thijs is enthousiast: "De Magical Garden maakt de stad leefbaarder. De bewoners leveren een belangrijke bijdrage in dit project.”

Bewoners van ’t College zorgden eerder al voor vergroening van hun straat. Daarna ontstond het idee om de vergroening verder uit te breiden. Samen met de buurtbewoners, kunstenaar en ontwerper Coen van Ham en de gemeente Eindhoven ontstond daarom een intensief social design traject. Dit traject leidde tot de komst van de Magical Garden. Na de werkzaamheden heeft de straat één versmalde route voor al het verkeer én een kronkelende vorm waardoor fietsers worden afgeremd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden