Marjolein Elings verandert met Heaven on Air jouw huiskamer in een festivalterrein. (Foto: Martina Roovers)
Marjolein Elings verandert met Heaven on Air jouw huiskamer in een festivalterrein. (Foto: Martina Roovers)

Festival 'bezoeken' op Hemelvaartsdag

Het coronavirus houdt Nederland al maanden in lockdown. Hoewel de regels enigszins zijn versoepeld en sommigen weer mogen gaan werken, blijft de horeca nog altijd op slot. Voor cafébedrijfsleider Marjolein Elings geen reden om achterover te leunen. Ze vermaakt haar gasten al een tijdje wekelijks online. Het bevalt zó goed, dat ze op Hemelvaartsdag het online festival Heaven on Air heeft geïnitieerd. (Door Martina Roovers)

EINDHOVEN - "In aanloop naar Koningsdag, begon het bij mij enorm te kriebelen. Dat is juist een dag in het jaar dat we allemaal in oranje de straat opgaan", zegt Marjolein over het Stratumseind waar ze bij café The Jack werkzaam is. "Het is hier zo stil. Elk café is bezig om zijn kop boven water te houden, dat het Koningsdag vergeet." Marjolein wilde iets doen. Ze polste andere uitbaters of zij ideeën hadden. "We kunnen immers beter de krachten bundelen dan er ieder apart tijd en energie in steken. Mensen kunnen tenslotte maar één ding kiezen, dat zij online volgen." Al snel zat ze met Altstadt Eindhoven en Dynamo om de tafel. Een middagje brainstormen leverde tal van ideeën op. 27 april bleek echter te kort dag. Hemelvaart daarentegen bood een goed alternatief. Zodoende staat 21 mei nu gemarkeerd als de dag dat Heaven on Air plaatsvindt.

Marjolein voelt heel erg de behoefte om mensen te blijven entertainen. Daarom is ze begonnen met het maken van radio dat je online kunt volgen via cafethejack.nl. "Naast dat je een café bent waar mensen iets kunnen drinken, vind ik dat we ook een maatschappelijke functie hebben. Je gaat even naar de kroeg om je te hart te luchten of om even weg te zijn van beslommeringen. Dat valt nu totaal weg."

Op Hemelvaartsdag biedt Heaven on Air dus online vermaak. Zo zijn er bands te zien die vooraf een video hebben opgenomen. Net als stadsdichter Iris Penning. Kun je meedoen aan een quiz en bierproeverij. Vertelt Arnol Kox over de betekenis van hemelvaart en geeft een aantal kroegbazen antwoordt op vragen over hoe we straks met de anderhalve meter afstand omgaan.

Waar?
Heaven on Air verandert op Hemelvaartsdag jouw huiskamer in een festivalterrein. Zo kunnen mensen die (verplicht) thuiszitten een interactieve dag beleven. Het festival is te volgen via een live stream. Verwacht muziek, comedy, interviews, een bierproeverij en muziekquiz. Check alle updates via Facebook.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden