Schrijven: Peter de Rooij doet de laatste tijd niet anders. De kaarten zijn bedoeld voor de bewoners van Archipel Gagelbosch en Ekelhof.
Schrijven: Peter de Rooij doet de laatste tijd niet anders. De kaarten zijn bedoeld voor de bewoners van Archipel Gagelbosch en Ekelhof. (Foto: )

De herboren erfenis van Ank Overweel

Het bulkt van de Eindhovense, geweldige corona-initiatieven. Groot Eindhoven gaat onverminderd door met het publiceren van die acties. Deze keer is het Stichting Wereldhuis Eindhoven die de mouwen opstroopt.

EINDHOVEN - Tot hun eigen verrassing lopen de leden van de kringloopwinkel tegen een aantal dozen, met daarin duizenden ansichtkaarten, aan. Voorzien van afbeeldingen van niemand minder dan de Eindhovense kunstenares Ank Overweel, die vorig jaar overleed. De kaarten van de Eindhovense kunstenares zijn door vrijwilligers voorzien van opbeurende teksten en inmiddels opgehangen in de gangen van Archipel Gagelbosch en Ekelhof. "Daar is het stil, we zijn met hun leed begaan", weet vrijwilliger Peter van Rooij. 

Samen met anderen schrijft hij tal van kaarten vol. Een 'lamme arm' houdt hij daar gelukkig niet aan over: "Vroeger genoeg strafwerk gehad, dus ik heb routine", vertelt hij al lachend. Voor nu schrijven de vrijwilligers van het Wereldhuis, dat 6 mei weer open gaat, vrolijk verder: "De volgende stapel ligt al klaar voor verzending!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden