Ferenj, de Installatie van Ainslee Alem Robson, bestaat uit puntwolken van gecrowdsourcede beelden uit Addis Abeba en het restaurant van Robsons ouders in Cleveland. (Foto: Hanneke Wetzer).
Ferenj, de Installatie van Ainslee Alem Robson, bestaat uit puntwolken van gecrowdsourcede beelden uit Addis Abeba en het restaurant van Robsons ouders in Cleveland. (Foto: Hanneke Wetzer). (Foto: )

Eindhovense MU expo:Meer dan verstrooiing

Wereldwijd reageren mensen met creativiteit en vindingrijkheid op hun plotseling veranderde levens. Typisch toch hoe we in crisistijd zoveel beter in staat zijn om alternatieven te vinden. De MU tentoonstelling Worlding Worlds gaat over die andere verhaallijnen, scenario’s en oplossingen.

EINDHOVEN - Zoals zoveel evenementen is de tentoonstelling gesloten nog voor die met jullie gedeeld kon worden. Maar MU heeft een manier gevonden om je virtueel mee te nemen naar deze fascinerende reeks alternatieve werelden.

De queer, utopische, dystopische, ontkiemende, onverenigbare werelden die door MU online ontsloten worden als Worlding Worlds, bieden meer dan verstrooiing. In een koor van kritische en levenslustige stemmen trekken dertien kunstenaars en designers dominante opvattingen in twijfel, stellen er onverwachte mogelijkheden tegenover en scheppen ruimte die schaars is in de samenleving die we kennen.

Samen met de film Worlding Worlds presenteert MU online versies van diverse werken in de tentoonstelling. Websites: mu.nl/nl/exhibitions/worlding-worlds en vimeo.com/channels/worldingworlds.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden