Het uitgangspunt van het vrijwilligersinitiatief gewoonmensen.nl is om met kleine hulp een grote glimlach op het gezicht bij mensen te toveren. (Foto: Rien Boonstoppel Fotografie).
Het uitgangspunt van het vrijwilligersinitiatief gewoonmensen.nl is om met kleine hulp een grote glimlach op het gezicht bij mensen te toveren. (Foto: Rien Boonstoppel Fotografie). (Foto: Rien Boonstoppel Fotografie)

Vrolijke bloemengroet voor kwetsbare ouderen

Studenten van het Eindhovens Studenten Corps (E.S.C.) hebben samen met het vrijwilligersinitiatief gewoonmensen.nl ruim 375 vrolijke bloemen bezorgd bij ouderen in de stad. Bewoners van het Glorieuxpark en het Sint Annaklooster, en ouderen van Wissehaeghe dagbesteding, ontvingen spontaan een vrolijke bos rode en gele tulpen.

EINDHOVEN - Daarbij hadden de studenten voor de bewoners een persoonlijk kaartje geschreven, met daarop de uitnodiging om nog een keer met de student in contact te treden. De Eindhovense studenten willen echt iets extra’s doen voor kwetsbare ouderen. 

“We vinden het belangrijk om in deze onzekere tijd wat meer contact met hen te krijgen. Hoe dankbaar is het om een oudere aandacht te geven met een bloem, waarbij we ook een kaartje hebben toegevoegd? Daarop hebben alle deelnemende studenten een persoonlijke boodschap, met op een aantal hun naam en telefoonnummer, opgeschreven. We zien graag dat de ontvanger van onze bloem nog eens een telefoontje met de student pleegt”, vertelt Marloes Coolen van het E.S.C..

Het uitgangspunt van het vrijwilligersinitiatief gewoonmensen.nl is om met kleine hulp een grote glimlach op het gezicht bij mensen te toveren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden