Iedereen met een DigiD-machtigingscode die nog geen aangifte heeft gedaan (of uitstel heeft aangevraagd), krijgt automatisch uitstel van het doen van aangifte tot 1 september 2020.
Iedereen met een DigiD-machtigingscode die nog geen aangifte heeft gedaan (of uitstel heeft aangevraagd), krijgt automatisch uitstel van het doen van aangifte tot 1 september 2020. (Foto: Josje Deekens Fotografie)

Belastingdienst: uitstel voor hulpbehoevenden

De Belastingdienst komt mensen tegemoet die gebruik maken van hulp bij het doen van hun aangifte. Mensen die voor deze ondersteuning een DigiD-machtigingscode hebben en nog geen aangifte hebben gedaan, krijgen automatisch uitstel voor het doen van aangifte tot 1 september 2020.

EINDHOVEN - Jaarlijks hebben veel mensen iemand nodig om aangifte inkomstenbelasting te kunnen doen. Dit kan hulp zijn van de Belastingdienst zelf, een vak- of ouderenbond, van andere maatschappelijk dienstverleners of iemand in hun naaste omgeving. Om van deze hulp gebruik te kunnen maken hebben deze mensen een DigiD-machtigingscode aangevraagd. Maar nu hulp dichtbij door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan in veel gevallen niet voor 1 mei geboden kan worden, moeten de mensen in deze groep uitstel aanvragen.

Het aanvragen van uitstel is zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Desondanks begrijpt de Belastingdienst dat een deel van de groep mensen met zo’n machtigingscode toch niet voldoende in staat is om zelf uitstel aan te vragen. De Belastingdienst komt deze groep daarom nu tegemoet. Iedereen met een DigiD-machtigingscode die is uitgenodigd om aangifte te doen en nog geen aangifte heeft gedaan (of uitstel heeft aangevraagd), krijgt daarom automatisch uitstel van het doen van aangifte tot 1 september 2020. Zij hoeven hier zelf niets voor te doen. De mensen die het betreft krijgen hierover in mei bericht van de Belastingdienst.

Zelfredzaam
Uitgezonderd zijn mensen die aangifte moeten doen als ondernemer en om die reden over een DigiD-machtigingscode beschikken. Zij worden zelfredzaam genoeg geacht om indien noodzakelijk zelf uitstel aan te vragen. Op deze manier levert de Belastingdienst maatwerk voor hen die dit nodig hebben. Ondanks de huidige omstandigheden hebben miljoenen burgers en ondernemers hun aangifte al gedaan.

www.belastingdienst.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden